Med den nye lov betyder det, at overtrædelse af køre- og hviletid straffes mildere i en række tilfælde f.eks. ved sjusk og forglemmelser, men hårdere ved alvorlige overtrædelser. Der er som udgangspunkt lagt op til et bødeloft, hvor en chaufførs samlede bøde i en kontrolperiode maksimalt kan udgøre 30.000 kr. I de tilfælde, hvor bødeloftet finder anvendelse for chaufføren, kan virksomhedens samlede bøde maksimalt udgøre 60.000 kr. pr. chauffør. Dog gælder bødeloftet ikke i de tilfælde, hvor der foreligger særligt skærpende omstændigheder.
Videre er det med det nye sanktionssystem muligt, at chaufføren beholder førerretten til bil og motorcykel, selvom chaufføren mister retten til at føre køretøj med totalvægt over 3.500 kg.
Loven finder også anvendelse på forhold, der er begået inden den 1. juli 2017, men hvor der endnu ikke er truffet endelig afgørelse. Er et forhold afgjort ved byretten kan den eneste mulighed være at anke byrettens afgørelse til landsretten for at få forholdet bedømt efter de nye sanktioner. Ankefristen er på 2 uger.
Loven trådte i kraft den 1. juli 2017, men på grund af it-udfordringer hos Anklagemyndigheden har denne valgt at sætte alle færdselssager om overtrædelser af køre- og hviletid i bero med virkning fra den 19. september 2017 og indtil maj 2018.
Det betyder, at der fortsat vil blive foretaget sigtelser på køre- og hviletidsområdet, men at sagerne indtil videre ikke vil komme for retten eller i øvrigt bliver afgjort.
Seneste nyheder fra HjulmandKaptain
- Incoterms 2020 erstatter Incoterms 2010
- Skal du betale moms af låneydelse ved tankkort til datterselskaber?
- EU-domstolens afgørelse om moms ved salg af fast ejendom får betydning for virksomheder
- Momsfritagelse for fartøjer
- Hvilke skatteregler gælder ved omdannelse til europæisk selskabsform?
- Manglende oplysning om videoovervågning af medarbejdere resulterede i bøde
- Sygemeldt medarbejder blev bortvist efter udeblivelse fra flere mulighedssamtaler
- EU-dom slår fast: Arbejdsgivere skal registrere medarbejderes arbejdstid
- Alle kapitalejere bliver som udgangspunkt beskattet, når lån omkvalificeres til udbytte
- Nye fokusområder for Datatilsynet for sidste halvdel af 2019
Tak for din henvendelse
Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.
Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?
Vi står klar til at hjælpe
Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.
Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.