Erhvervsstyrelsen har sendt et lovforslag i høring, som skal gøre det muligt at foretage apportindskud (indskydelse af andre værdier end kontanter) i forbindelse med omdannelse fra iværksætterselskab til anpartsselskab. Forslaget skal samtidig gøre det muligt at beslutte kapitalforhøjelse og omdannelse på samme generalforsamling.

Iværksætterselskaber
Iværksætterselskaber (IVS) er et selskab, der er velegnet til iværksættere, idet det kræver en lille startkapital, men hvor ejerne er beskyttede af den begrænsede hæftelse, som anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S) også tilbyder.

Et iværksætterselskab kan stiftes med DKK 1 i selskabskapital. Hensigten med et iværksætterselskab er, at det med tiden skal omdannes til et anpartsselskab, da der skal henlægges mindst 25 % af selskabets overskud til en bunden reserve. Der kan samtidig ikke foretages udlodning før reserven til opbygning af selskabets kapitalgrundlag sammen med selskabskapitalen udgør mindst DKK 50.000.

På nuværende tidspunkt er det alene muligt at indskyde kontanter i iværksætterselskaber.

Mulighed for apportindskud ved omdannelse
Udover muligheden for at omdanne et iværksætterselskab ved henlæggelse til en reserve har det også været muligt at foretage kapitalforhøjelse i iværksætterselskabet, således at selskabets selskabskapital og reserve tilsammen udgjorde mindst DKK 50.000.

Med lovforslaget stilles der forslag om, at der kan indskydes andre værdier end kontanter (apportindskud) ind i iværksætterselskabet i forbindelse med en omdannelse fra iværksætterselskab til anpartsselskab.

Samtidig ændres selskabsloven således, at det bliver muligt at træffe beslutning om kapitalforhøjelse og omregistrering fra iværksætterselskab til anpartsselskab samtidig, hvilket ikke var muligt tidligere.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Vi står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her