I denne sag skulle EU-Domstolen tage stilling til momspligt i en situation, hvor et moderselskab planlægger at administrere forsyningen af tankkort, der udstedes af forskellige brændstofleverandør til alle dets selskaber.

Køretøjerne i datterselskaberne tankes ved hjælp af personlige tankkort, som udstedes til den enkelte chauffør. Af organisatoriske grunde og på grund af udgifternes størrelse foretages alle tankkorttransaktioner centralt fra moderselskabet i Østrig, som fra brændstofleverandørerne modtager fakturaerne for navnlig køb af brændstof med moms.

Ved udgangen af hver måned viderefakturerer moderselskabet sine datterselskaber, herunder for det brændstof der er stillet til rådighed med henblik på levering af ydelsen bestående i transport af køretøjer med tillæg af 2%.

Spørgsmålet for EU-Domstolen var herefter, om moderselskabets ydelse, der blev leveret mod et tillæg på 2 %, skulle pålægges moms, eller om der var tale om en momsfritaget finansiel ydelse.

EU-domstolen fastslog, at der under de faktiske omstændigheder var tale om en momsfritaget låneydelse, hvorfor der ikke skulle betales moms af avancen på de 2 %.

Læs hele EU-Domstolens afgørelse her

Har du spørgsmål vedrørende momspligt ved tankkort, så er du velkommen til at kontakte os.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål vedrørende momspligt ved tankkort?

Vi står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her